Simona Halep se bucură pentrul locul 2 WTA, dar preocuparea ei e alta: ”Vreau să rămîn concentrată pe turneu”

Simona Halep s-a întors în circuitul profesionist. Şi a făcut-o cu stil, pentru că de ieri ea este a doua jucătoare a lumii, trecînd de Na Li în clasamentul mondial.

„Sînt foarte fericită, dar acum vreau să rămîn concentrată pe turneu”, a spus Simona la WTA All Acces Hour. Ea e de cîteva zile la Cincinnati, unde este cap de serie doi, statut care a trimis-o direct în turul al doilea. Halep a spus că va juca marţi, iar adversara sa va fi învingătoarea din partida Kristen Flipkens- Polona Hercog.
La WTA All Acces Hour, Simona a fost extrem de zîmbitoare, a împărţit autografe şi a răspuns întrebărilor venite de la fani. Un fan prezent în public a vrut să ştie ce crede Simona că trebuie să facă pentru a ajunge numărul unu mondial. „E o întrebare foarte grea. Serena încă joacă. Deocamdată am ajuns pe poziţia a doua şi vreau să văd cît de mult o pot păstra”.
O spectatoare a vrut să afle care sînt loviturile pe care le exersează românca înainte de un meci. „Încep cu un pic de alergare, apoi exerciţii pentru încălzire şi apoi o jumătate de oră de antrenament pe teren, unde cel mai mult lovesc cu reverul, pentru că de multe ori închei punctul cu această lovitură”, a explicat Simona.
Românca în vîrstă de 22 de ani a mai spus şi că, după ce în urmă
cu o săptămînă şi-a lansat pagina oficială de Facebook, în curînd o să-şi facă una pe Twitter. „Te încearcă un sentiment plăcut atunci cînd vezi cîţi oameni te urmăresc, cîţi te iubesc pentru ceea ce faci pe teren”.
Fanii au mai fost curioşi să afle care este idolul ei, iar Halep a răspuns că o admira pe Justine Henin, iar acum pe Federer, dacă ar avea o superputere, şi-ar dori să zboare, iar locul preferat pentru vacanţe este România, pentru că are şi mare şi munţi.
În 2013, Simona Halep a ajuns pînă în sferturile de finală la Cincinnati, unde a fost învinsă de Serena Williams. În drumul său spre primele opt, ea a eliminat-o pe Marion Bartoli, care imediat după partidă şi-a anunţat retragerea. Lucrurile stau altfel pentru Simona acum, cînd este printre favorite la cîştigarea turneului.

Clasamentul WTA pentru această săptămînă
1. Serena Williams (SUA) 9150
2. Simona Halep (România) 6785
3. Na Li (China) 6565
4. Petra Kvitova (Cehia) 5930
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5625
6. Maria Şarapova (Rusia) 4986
7. Angelique Kerber (Germania) 4570
8. Eugenie Bouchard (Canada) 4570
9. Jelena Jankovici (Serbia) 3900
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3683
sursa: