SONDAJ CURS – REVOCĂRILE LUI KOVESI ŞI LAZĂR AU SCINDAT SOCIETATE ROMÂNEASCĂ: ‘ZEII DIN JUSTIŢIE’ ÎŞI PIERD ADORATORII

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (perioada 20 septembrie – 1 octombrie) a măsurat inclusiv temele care au produs adevărate cutremure în justiție. Primul eveniment este revocarea fostei șefe DNA, Laurei Codruța Kovesi și al doilea este potențiala revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.
Conform sondajului CURS, 73% dintre români au auzit de revocarea Laurei Codruța Kovesi, ceea ce înseamnă că a fost un eveniment care a interesat populația la scară largă.

Participanții la sondaj au fost întrebați dacă au fost în favoarea sau în defavoarea revocării Laurei Codruța Kovesi și aici societatea românească se împarte în două. 45% consideră că a fost oportună revocarea, în timp de 46% consideră că a fost greșită.
De asemenea, întrebați dacă sunt de acord cu revocarea procurorului general Augustin Lazăr, 31% se declarară de acord, în timp ce tot un procent de 31% se declară împotrivă.
Procentele foarte apropiate favorabil/nefavorabil arată că bătălia politico-judiciară a produs scindare la nivelul societății și, din acest punct, este foarte greu de obținut consensul.
Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.