Șova, scrisoare deschisă către Blaga

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui PDL, Vasile Blaga. Dan Șova i-a atras atenția lui Vasile Blaga cu privire la includerea Monicăi Macovei pe lista pentru europarlamentare, amintindu-i că este o persoană condamnată pentru minciună și calomnie.
“Stimate domnule Blaga,
Am citit cu mâhnire declarația dumneavoastră recentă privind includerea Monicăi Macovei pe lista pentru alegerile europarlamentare a Partidului Democrat Liberal.
În mod normal nu v-aș fi scris această scrisoare. În fond, fiecare partid are dreptul să-și desemneze ce candidați găsește de cuviință.
Gravitatea situației schimbă însă lucrurile. Mă simt nevoit să las la o parte orice reținere ce ar rezulta din relația politică de tip concurențial în care partidele noastre se află și să fac pur și simplu apel la buna-dumneavoastră credință.
Sper din tot sufletul ca interesul național să fie mai presus pentru dumneavoastră decât orice confruntare politică și că nu este doar o notă de subsol în statutul PDL.
Spun asta pentru că sunteți pe cale să comiteți o mare greșeală. Să propuneți spre trimitere în Parlamentul Europei o persoană condamnată de lege pentru minciună și calomnie.
Vă reamintesc, în cazul în care nu știați, că, urmare a hotărârii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe data de 7 noiembrie 2013 Monica Macovei a fost condamnată în mod definitiv și irevocabil pentru prejudiciul moral pe care mi l-a cauzat, prin afirmații calomnioase ce au vizat activitatea mea.
Repet: doamna Macovei a fost dovedită de cea mai înaltă instanță juridică din România că s-a folosit de minciuni într-o poziție publică.
Repet: doamna Macovei este o calomniatoare. Doamna Macovei este condamnată de lege.
Drept pentru care, ținând cont de situația juridică în care se află condamnata Macovei, domnule Președinte, vă rog să aveți decența de a nu trimite în Parlamentul European o persoană condamnată în mod definitiv și irevocabil de către Înalta Curte de Casație și Justiție Condamnata Macovei nu are ce căuta în Parlamentul European. Condamnata Macovei nu trebuie să reprezinte România într-un asemenea înalt for politic european. România nu merită o asemenea pată pe obrazul său.
Fac apel către dumneavoastră să nu legați numele României de o calomniatoare, de cineva care și-a făcut o carieră din a arunca cu jigniri și mizerii către toți aceia care nu-i împărtășesc atitudinile politice!
Retrimiterea Monicăi Macovei în forul de la Bruxelles ar însemna că partidul dumneavoastră nu dă doi bani pe justiția din România.
Ar însemna că vă asumați ca partid o politică a minciunii, a disprețului față de adevăr, a jignirii și a maculării cu orice preț a adversarilor.
Asumându-v-o pe Monica Macovei, puneți democrația și liberalismul din numele partidului dumneavoastră în paranteză, clădind în jurul acestei persoane un zid al imunității totale.
Domnule Vasile Blaga, nu faceți zid în jurul unor condamnați definitivi și irevocabili precum Monica Macovei!
Nu pot decât să îmi exprim speranța că paharul calomniilor pe care Monica Macovei le-a proferat împotriva României și a adversarilor politici se va fi umplut și în PDL.
Ani de-a rândul, niciodată cu adevărat europarlamentar al României, condamnata Macovei a fost sursa celor mai sordide și dăunătoare dezinformări în Parlamentul European cu privire la țara noastră și la adversarii politici.
Pentru că este întotdeauna mai ușor să faci rău decât bine, ani mulți de muncă vom avea nevoie pentru a face uitate denigrările și minciunile pe care condamnata Monica Macovei le-a picurat precum cianura în urechile celor dispuși să o asculte.
Domnule Blaga, lucrați în folosul României și tăiați de la rădăcină sursa dezinformărilor despre România din Parlamentul European, tăind-o pe condamnata Monica Macovei de pe lista de viitori europarlamentari ai PDL!
Încrezător încă în respectul pentru adevăr din PDL,
vă asigur, în așteptarea unui răspuns, de întreaga mea considerație,
Dan Șova”

SURSA:DCNEWS