Șova: USL a demontat un mit. Un million de români vor beneficia

Vicepreședintele PSD Dan Șova a declarat că USL a luat o măsură importantă, după valul de măsuri favorabile care arată “poți avea în același timp creștere economică și grijă pentru cei aflați în nevoie”.
“Măsurile anunțate ieri de către premierul Victor Ponta sunt în măsură să arate încă o dată viziunea de guvernare profund socială a Uniunii Social – Liberale. Guvernul continuă să ia măsuri care să ducă la creșterea nivelului de trai pentru acea categorie de români care a beneficiat cel mai puțin de creșterea economică de dinainte de 2008 și care a suportat cel mai mult efectele crizei, prin tăierile de venituri și prin creșterile de taxe aduse de guvernarea Băsescu – Boc”, a declarat ministrul.

Un milioan de români, beneficiari ai măsurii luate de Guvern
Dan Șova a adăugat că “După ce a crescut salariul minim și pensiile, după ce a reîntregit salariile în sectorul bugetar, după ce a scăzut TVA la produsele de panificație, Guvernul USL acționează pentru a le ușura viața celor care reușesc astăzi cu greu să-și plătească ratele la bancă. Astfel, aproape un milion de români vor putea beneficia de pe urma măsurii pregătite de Guvern împreună cu reprezentanții Băncii Naționale și acceptate de către instituțiile financiare internaționale. Pentru creditul fiscal sunt eligibile toate persoanele care au credite la bănci, un venit lunar de maxim 1.600 lei și care nu au restanțe mai mari de 90 zile. Acestea vor putea beneficia de reducerea ratei lunare la bancă la jumătate, dar nu mai mult de 500 lei, pentru o perioadă de doi ani. După acești doi ani, vor plăti diferența redusă, dar statul le va oferi un credit fiscal de 200 lei lunar, pentru a-i ajuta. Banca nu va putea crește dobânda, iar maturitatea creditului se va extinde cu perioada în care a fost aplicată reducerea ratei. Măsura este una opțională, nu obligatorie”.

“Patru miliarde de lei vor stimula consumul și vot încuraja creșterea economică și crearea de locuri de muncă”
Vicepreședintele PSD a precizat că “Efectul acestei măsuri este pozitiv pentru economie, aproximativ patru miliarde de lei urmând a stimula consumul și a încuraja creșterea economică și crearea de locuri de muncă. În plus, Guvernul și-a asumat neimpozitarea, de la 1 iulie 2014, a profitului reinvestit, suportarea a jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale în cazul firmelor care creează minim 20 de locuri de muncă și reducerea CAS pentru angajator”.

Un mit demontat
El a conchis: “Prin tot ceea ce a făcut începând cu mai 2014, Uniunea Social – Liberală a demontat mitul că nu poți avea în același timp creștere economică și grijă pentru cei aflați în nevoie. Se poate guverna cu succes având atât creștere economică prin susținerea mediului de afaceri și prin investiții publice, cât și o preocupare sinceră pentru reducerea inegalității și a inechității din societate”.

SURSA:DCNEWS