Surse – Culisele întâlnirii Udrea-Băsescu. Ce negocieri se poartă în subteranele PDL

Președintele Traian Băsescu a ieșit la restaurant alături de Elena Udrea și Emil Boc. Presa a speculat că întreaga întâlnire a fost una de pentru aparatele de fotografiat, care de altfel i-au suprins pe cei trei într-o discuție relaxată, într-un restaurant în care nu se mai afla nimeni în jurul lor.
Acest moment face parte dintr-o strategie cu bătaie lungă, pusă la cale de tandemul Udrea-Băsescu, au explicat sursele noastre din PDL. O întâlnire relaxată între Udrea, Băsescu și Boc arată celor din partid și mai ales electoratului PDL pe cine sprijină Băsescu, într-o cursă pentru prezidențiale.
Sursele noastre precizează că aici ar fi o mișcare pe o tablă de șah. În scenariul gândit de tandemul Udrea-Băsescu, se pregătește minuțios momentul în care Udrea va fi anunțată drept candidat al dreptei la prezidențiale. În acest scenariu, Cătălin Predoiu este o variantă aruncată ca praf în ochi, tocmai pentru ca adversarii politici să nu o poată ataca pe Udrea timp de un an în continuu.

Scenariul lui Băsescu: când va intra Elena Udrea în cursa pentru prezidențiale
Totuși, în PDL apele sunt împărțite. Tabăra lui Vasile Blaga nu agrează o candidatură a Elenei Udrea, chiar dacă ea ar beneficia și de sprijinul lui Traian Băsescu. Rolul mediatorului între cele două tabere îi revine lui Emil Boc, apropiat al lui Băsescu, dar aflat în relații bune și cu tabăra Blaga.
În subteranele PDL se duce o bătălie între tabăra Udrea și tabăra Blaga, care nu agrează la acest moment un scenariu în care Udrea să își lanseze candidatura în primăvara lui 2014.
Conform surselor noastre, PDL ar putea ceda în cele din urmă în această bătălie și ar putea să o accepte pe Udrea. Lansarea candidaturii ar urma să fie anunțată chiar de președintele Traian Băsescu, într-un moment de emulație politică.

SURSA:PESURSE.RO