ŢARA… PROCURORILOR! DE LA „ZDRENŢE“ LA… „AUROLACI“!

*Între Flory din Vaslui şi Floricica Dansatoarea!

Am precizat, de fiecare dată, că nu mă implic şi nu mă voi implica în evenimentele politice din România. Din raţiuni care se leagă de faptul că, de-a lungul timpului, am reuşit să înţeleg că multe dintre cele care ne sunt arătate (chiar cu degetul!) ca fiind ceva, pe termen lung se dovedesc cu totul şi cu totul… altceva! Astfel că am fost şi sunt atent, de fiecare dată. Privesc cu atenţie evenimentele şi, firesc, încerc să înţeleg ceea ce se întâmplă. Şi, de multe ori, mă pot mândri că am reuşit să identific (la timp!) şi cu mult înaintea altora care sunt rosturile unor evenimente.
N-ar fi nevoie decât să ne reamintim de faptul că am fost printre primii, dintre toţi cei care au urmărit evenimentul, care au afirmat că la „Colectiv“ a fost cu totul şi cu totul altceva decât un accident nefericit, într-o seară de week-end! Că politica se afla în spatele acelui eveniment! Mulţi s-or fi uitat cu atenţie, cu mirare, cu stupefacţie către cele afirmate- mai ales că am făcut şi un film, în acest sens. Dar timpul care a urmat a dovedit că, pas cu pas (vorbă celebră, în România!…) şi ghinion! (altă vorbă celebră) unii ne cam prindem! Marea nenorocire de la Hexi Pharma despre care nu mai vorbeşte, astăzi, chiar nimeni, a generat un film din care am căutat să înţelegem ce şi ni se întâmplă!… Acum, când evenimentele şi-au parcurs un circuit destul de însemnat (chiar dacă nu prea ştim ce o să urmeze) putem trage măcar nişte concluzii- să le zicem… parţiale! Dar concluzii!…
Aşa că, să nu uităm de unde a pornit totul. Chiar aşa, dumneavoastră mai ţineţi minte de unde a pornit totul? Deşi nimeni nu mai vorbeşte astăzi despre Ghiţă, dezvăluirile lui, Coldea, Kovesi şi toate alea, de acolo a plecat! Pentru că, pentru prima oară în aceşti 27 de ani, cineva (dacă nu din interior, MĂCAR APROPIAŢI SISTEMULUI) a realizat contextul în care să dea lucrurile pe goarnă! Şi aşa oamenii au putut auzi, cu urechile lor şi vedea (că el era la televizor!) cam ce se întâmplă în Serviciile Secrete, din România! O ţară care a ajuns să fie, practic, condusă de aşa ceva! Apropo de asta, iarăşi mă mândresc că am fost printre primii (dacă nu singurul!) care au sesizat mesajul exploziv al Elenei Udrea (la a doua arestare) şi am decis să-l transcriem pentru a fi publicat, în ziar! Ca să ţină oamenii minte şi să înţeleagă bine ce li se spunea: despre oameni pe care nu-i ştie nimeni, nu i-a votat nimeni, niciodată, dar care ei hotărăsc destinele acestei ţări, ei pun prim-miniştri şi aşa mai departe…
Păi în faţa unor asemenea dezvăluiri, ziceţi dumneavoastră (hai să fim înţelegători!) ăia din partea ailaltă (de fapt, tot din interior!) ce dracu’ erau să facă? Păi au deschis manualul şi au citit ce scrie la manual: vrei să treci în întuneric o situaţie care nu-ţi convine? Provoci un scandal şi mai mare! Şi, ca la manual, au urmat… PROTESTELE! Pe care le-am analizat, la vremea lor şi pe care nu le comentăm, pentru că există o masă critică în acest context- dacă te apuci să-i critici pe protestatari (mulţi manipulaţi, foarte mulţi trimişi de la serviciu) am stat de vorbă cu angajaţi de la diverse firme- nu le dau numele, că le-aş face rău- care mi-au mărturisit că nu prea le convine să facă asta, dar dacă toată lumea de la serviciu merge acolo, trebuie să meargă şi el! Ba mai mult decât atât, AM CONFIRMAREA mai multor angajaţi de la alte firme care au stat ei, într-adevăr, până la miezul nopţii- în stradă- dar a doua zi, ştiţi la cât au început programul? Aţi ghicit, la 12 ziua! La prânz! Ei fuseseră la proteste, dar, în realitate, fuseseră la… serviciu! Ho, n-am zis… servicii!
Lucrurile au continuat să evolueze şi, firesc (hai să-i înţelegem şi p-ăştialalţii) ce dracu’ erau să facă şi ei? Au dat drumu’ la înregistrarea aia cu procurorul! Cât l-a apărat pe el Luluţa (o fi fost vreo indicaţie preţioasă, a Sistemului?) când s-a văzut cam ce spunea băieţaşul ăla (chiar aşa, procurorii fac controale psihiatrice, din când în când?) a trebuit să dispară! Alo, atenţie- nu să fie arestat, nu să fie luat la întrebări, nu! Şi-a dat omul demisia! Ce dracu’ mai vreţi? Adică, să fim înţelegători, cam asta ar trebui să fie situaţia- te-au prins ăia că ai furat, îţi dai demisia! Şi te lasă în pace!… Că s-au mai văzut cazuri- vezi… Coldea!
Într-adevăr, atunci a apărut o altă mare întrebare- OARE CÂŢI PROCURORI D-ĂŞTIA MAI SUNT ÎN ROMÂNIA?! Că sunt procurori, gârlă, chiar şi acolo unde nu sunt ape! Şi-or mai fi puşi ca respectivul personaj? Cu siguranţă, am stat de vorbă cu oameni, am avut noi de-a face cu unii procuroraşi pe care i-am dat în stambă, la un moment dat şi am văzut cu cine aveam de-a face!
Ei, de aici lucrurile se duc într-o direcţie şi mai interesantă- dumneavoastră aţi făcut legătura între cuvântul „zdreanţă“ şi două personaje- cel puţin două? Cu siguranţă- procurorul Negulescu şi… Gigi Becali! Deci, în percepţia multora, ăia care nu le convin lor sunt nişte… „zdrenţe“! Aţi văzut dumneavoastră să comenteze această situaţie, prea mult, aşa-zisa noastră presă independentă? Păi nu, pentru că acolo se manifestă altă categorie socială- aurolacii presei! Care sug şi ei, pe unde li se… dă voie şi… nu e voie! Aşa că, de la „zdrenţe“ la „aurolaci“, ne-am procopsit cu de toate în aşa-zisa noastră democraţie!
Şi pentru ca peisajul să fie complet, sforarii din umbră au găsit acele (tot ca la manual- am citit manualul, să ştiţi!) pete de culoare! Şi uite aşa, la protestul de la Cotroceni a apărut (drept în faţa camerei de luat vederi!) nimeni alta decât Floricica Dansatoarea! Prilej pentru partea cealaltă să se hăhăiască, să se tăvălească- firesc, normal- „ăştia sunt protestatarii“! Motiv pentru care, ăia din partea cealaltă (ai dracu ce activi sunt!) au trimis-o şi ei în Piaţa Victoriei pe Flory din Vaslui! Care a anunţat că şi-o dă la toată lumea! Că doar era liber! Că d-aia se fac proteste…
Aţi înţeles, cu siguranţă- toate aceste apariţii având rolul de a compromite partea cealaltă!
Păi, ia staţi, niţel, măi oameni buni! Ce dracu’ vedem noi, dacă vom căuta să înţelegem? Că în ţara asta joacă tontoroiu’ nişte şmecheri care fac ce le urlă mintea lor (dovedit- bolnavă!)?!
Exact, aţi înţeles situaţia! Pe loc repaus!…
prof.dr.SORIN DANCIU