Tăriceanu a simțit umilința înfrângerii în sediul PSD

„Liberalii adevărați”, așa cum se autointitulează oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu,

au simțit, duminică seara, gustul amar al înfrângerii, direct din sediul central al PSD.

Calin Popescu Tariceanu, care trebuia sa ajunga Premier, a venit printre primii la sediul central al PSD, cu un zâmbet larg. În spatele său, Daniel Chițoiu și Radu Stroe, greii PLR și printre primii care au fraternizat cu PSD pe vremea lui Crin Antonescu.

În fața camerelor de luat vederi, Călin Popescu Tăriceanu ezită. Parcă ar vrea să facă o declarație, se întoarce către jurnaliști, dar se abține. “Declaratii mai incolo”, spune acesta.

Spre deosebire de el, Radu Stroe și Daniel Chițoiu erau negri la față. Urcă spre comandamentul central al PSD în care se află Liviu Dragnea și alți lideri ai partidului. Toată lumea îl așteaptă pe Victor Ponta. Între timp apare un alt lider PLR, Andrei Gerea, fost ministru liberal al Economiei.

Cu o zi in urma, au lansat cu mare fast USL 2.0. Daca Victor Ponta castiga, toti au sanse sa primeasca un minister.

Cu 10 minute înaintea votului, Tăriceanu, Ponta, Dragnea, Oprea și Daniel Constantin se aflau în aceeași cameră, spun surse din partid. Restul PSD-ului statea afara cu inima cat un purice.

Se afiseaza rezultatele. PSD-ul centralizeaza datele din teritoriu venit prin SMS. În cele din urmă, Victor Ponta își anunță înfrângerea și-l felicită pe Klaus Iohannis. Pleacă alături de Gabriel Oprea si Daniel Constantin, șefii UNPR, respectiv PC. Gabi Oprea nu pare sfârșit, însă Daniel Constantin privește numai în jos.

Tăriceanu și ai lui plecaseră deja. „USL Traieste” le-a jucat o festa de zile mari. Acum doar ACL trăiește.

Restul au plecat cu coada între picioare din sediul PSD.

Problema este: pica și Guvernul?