Tăriceanu, soluție de bun simț pentru CRIZA din USL

Călin Popescu Tăriceanu a sugerat o soluție de bun simț liberalilor pentru a pune capăt scandalului din Uniune. Fostul premier a subliniat că mingea este în curtea liberalilor. Tăriceanu propune ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să preia Finanțele cu tot cu funcția de vicepremier sau să rămână la Interne și să renunțe la pretenția de vicepremier.
Liberalul a declarat, la Digi 24: “E cumva interesul PNL să iasa de la guvernare? Nu. Strategic vorbind, ar trebui să profităm de pe urma USL și a succesului electoral ca sa ne atingem obiectivul strategic principal: alegerea unui preşedinte al României liberal”.
Tăriceanu mai susține că această criză putea fi evitată dacă PSD și PNL mergeau pe liste comune la europarlamentare, considerând că decizia candidaturilor separate a fost luată în pripă.
Crin Antonescu i-a replicat, la Digi 24: “Faptul că noi suntem pe liste separate e o decizie luată de ambele partide. Dacă Tăriceanu vrea să lase să se înţeleagă că PNL a respins oferta de liste comune, nu a fost o asemenea ofertă. PSD a zis de jumătate de an că merge singur. Noi nu am stat la uşa PSD, ca să încercăm să facem liste comune”.

SURSA:DCNEWS