Tăriceanu vede posibilă refacerea USL. Vezi în ce condiții – See more at: http://www.dcnews.ro/tariceanu-vede-posibila-refacerea-usl-vezi-in-ce-condi-ii

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vede posibilă refacerea Uniunii Social Liberale.
Călin Popescu Tăriceanu ia ca reper în refacerea USL alegerile europarlamentare din luna mai. El spune că dacă PNL obține sub 25% din voturi, liberalii s-ar repoziționa către o politică de alianță.
„Cred că refacerea USL poate să fie posibilă şi de acum, nu trebui să aşteptăm europarlamentarele. Sigur că PNL şi-a propus să obţină un scor de cel puţin 25% la europarlamentare, ceea ce mă gândesc că nu ar fi rău pentru că este extrem de util ca în Parlamentul European să existe o reprezentare liberală consistentă. Dar, cred în acelaşi timp, că neatingerea acestui obiectiv poate să aducă nişte consecinţe în ceea ce priveşte poziţionarea partidului pe scena politică românească şi politica lui de alianţe. Atunci, sigur că în aceste condiţii s-ar putea pune problema refacerii USL-ului”, a afirmat Tăriceanu, scrie Mediafax.

Decontul acțiunilor și deciziile politice ale PNL
Preşedintele Senatului a afirmat că „Reprezintă fără îndoială un scor care ar ridica multe semne de întrebare, pentru că PNL în mod normal a participat la guvernare, ar fi trebuit să fructifice această poziţie pe care a avut-o, ar fi trebuit să justifice într-un fel deciziile politice de ieşire din USL. În pofida faptului că ne vom trezi la alegerile pentru Parlamentul European cu probabil alte teme principale de discuţie, aceste subiecte nu vor putea ocolite, deci este un moment fără îndoială în care se va face într-un fel decontul unor acţiuni şi decizii politice pe care PNL le-a luat în ultima perioadă”

SURSA:DCNEWS