TENSIUNI MAJORE ÎN CCR: DOI JUDECĂTORI ACUZĂ SCURGERI DE INFORMAȚII ȘI PRESIUNE PUBLICĂ PE COMPLETURILE DE 3 DE LA ÎCCJ

Doi judecători CCR au declarat, joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, sub protecția anonimatului, că sunt deranjați de o presiune mediatică pe tema completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ și că din ședințele plenului ‘transpiră’ informații care ar trebui să fie cunoscute doar de judecători.
„Suntem deranjați că se fac speculații, că se vorbește de tabere, că se vorbește de scoruri de 5 la 4”, a spus un judecător CCR pentru ȘTIRIPESURSE.RO, cu referire la știrile și declarațiile publice pe tema completurilor de 3 de la ÎCCJ.
Alt judecător CCR spune că nu este normal să apară informații din deliberările care au loc în sala de plen între judecători.
„Ieri, nu ieșisem din ședință și începea să apară ce discutăm. Ori cineva stă cu telefonul deschis, ori suntem ascultați”, a declarat judecătorul constituțional pentru ȘTIRIPESURSE.RO.
Curtea Constituțională a amânat pentru data de 19 aprilie pronunțarea pe conflictul între Parlament și ÎCCJ, pe tema completurilor specializate în cazurile de corupție, ridicat de Florin Iordache.
Florin Iordache a declarat, miercuri, în susținerea punctului de vedere la CCR, că au fost formate completurile la instanța supremă pentru cazurile de corupție prin ignorarea legii, adăugând că era obligatorie, prin lege, constituirea completurile specializate.
Șefa instanței supreme, Cristina Tarcea, a declarat că ÎCCJ nu a încălcat legea 78/2000, așa cum este susținut în sesizarea la CCR a conflictului între cele două instituții, fiindcă în ceea ce privește completurile specializate, constituirea acestora este făcută conform altei legi, 92/1992.