TRAGEDIA din Muntenegru. Patronul firmei care opera autocarul: Șoferii aveau cel puțin 10 ani de experiență Citiţi mai mult: TRAGEDIA din Muntenegru. Patronul firmei care opera autocarul: Șoferii aveau cel puțin 10 ani de experiență

Ștefan Grigore, directorul firmei Gregory Tour, cea care deține autocarul implicat în tragedia din Muntenegru, a declarat astăzi că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar șoferii efectuaseră mai multe curse pe acest traseu și nu au avut niciun incident în decursul celor 10 ani de experiență.

Grigore a precizat că a aflat de accident ieri în jurul orei 18.30, de la reprezentanţii agenţiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.

„Autocarul era de 49 plus 2 locuri, clasificat 3 stele și cu toate actele la zi, conform reglementărilor în vigoare. Amândoi șoferii au minim 10 ani de experiență fiecare în transportul internațional de persoane, vârsta lor este în jur de 43-45 de ani. În fiecare an aveam 7, 8 sau 10 circuite pe acest traseu”, a precizat Ștefan Grigore.
Advertisement

Patronul Gregory Tour a mai declarat că, deși a vorbit cu autoritățile locale din Muntenegru, nu a reușit încă să afle mai multe informații despre cauzele tragediei.

„Din păcate, nu avem un răspuns încă, probabil se va vedea la o expertiză, motiv pentru care chiar directorul nostru de transport o să meargă astăzi acolo și să aflăm exact ce s-a întâmplat. Din păcate nu știu nici dacă sunt sau nu în viață angajații noștri. Pentru partea de transport responsabilitatea este a noastră, dar așa cum am mai zis respectăm și avem la zi toate documentele conform reglementărilor în vigoare, printre care și o asigurare de bagaje și pasageri. O să vedem exact rezultatul expertizei pentru că nu știm ce s-a întâmplat acolo. Șoferii au respectat programul de odihnă, au avut o noapte de cazare la Belgrad, unde au făcut pauza zilnică, după care au intrat în program”, a mai declarat Ștefan Grigore.

Nu în ultimul rând, patronul Gregory Tour a precizat că cei doi șoferi ai companiei, care sunt din București, au avut ultimul control medical în luna martie, iar ultima verificare a autocarului este de acum aproximativ patru luni.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *