Traian Băsescu a coordonat personal afacerea ALRO, având puteri absolute asupra TUTUROR instituțiilor statului implicate în program

Fapte de corupţie fără precedent în România, descoperite în afacerea ALRO.

Documentele, prezentate de Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, arată legături, abuzuri şi modul în care un grup de interese foarte puternic vrea să pună mâna pe toate fabricile de aluminiu din estul Europei.

Astfel, o hotărâre emisă de guvernul României arată că, într-un mod incredibil, se stabilește un singur om ca având puteri absolute asupra TUTUROR instituțiilor statului implicate în programul pentru privatizări strategice, Traian Băsescu, care contra-semnează această împuternicire. Însă, Banca Mondială trebuia menținută în strânsă legătură cu proiectele de privatizare. Un lucru facil, pentru că, într-o conicidență incredibilă, la Banca Mondială lucra Theodor Stolojan, care deținea acţiuni la o companie aflată în legătură strânsă cu ALRO. Un alt nume cunoscut al politicii românești este Valeriu Stoica. Firma acestuia urma să ofere consultanță pentru ALRO.