UE a semnat Acordul de Asociere cu Ucraina, Republica Moldova și Georgia

UE a semnat, vineri, Acordul de Asociere cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, prin care cele trei foste republici sovietice se angajează la standarde europene.

Republica Moldova este considerată cea mai săracă ţară din Europa. Numeroşi moldoveni trăiesc din banii pe care li-i trimit rudele lor aflate la muncă în UE, scrie Mediafax.

Acordul de Asociere integral al Ucrainei, care cuprinde numeroase prevederi în domeniul liberului schimb, este considerat cel mai important din perspectiva Bruxelles-ului. Acesta este un act politic şi este denunţat de Moscova ca un amestec în sfera sa de influenţă tradiţională.

Georgia este importantă din punct de vedere strategic pentru Uniune, din cauza planurilor de creştere a importurilor în domeniul energetic din Azerbaidjan, vecinul caucazian al Georgiei şi din republici din Asia Centrală. O conductă-cheie traversează deja Georgia.
– See more at: http://www.dcnews.ro/ue-a-semnat-acordul-de-asociere-cu-ucraina-republica-moldova-i-georgia_447140.html#sthash.uoYpkkUd.dpuf