UN EXEMPLU! OMV PETROM – CORECTITUDINE ȘI PROFESIONALISM!

*O firmă model – o acțiune model – incredibilă în România de astăzi!

A DISPĂRUT O GEANTĂ CU VALORI!

Acesta a fost semnalul pe care ziarul nostru l-a primit într-una din zilele acestei veri, totul petrecându-se e din neatenție, la una din stațiile OMV Petrom de pe Autostrada Soarelui!
Mai precis, oprindu-se în stația aflată între localitățile Lehliu Gară și Fundulea, cineva a lăsat în grija unui apropiat o geantă cu valori! Au plecat de acolo și când au ajuns aproape de Sibiu posesorul genții respective a constatat că geanta nu se mai afla în mașină! Cum pe tot drumul de la litoral până aproape de Sibiu nu opriseră decât la filiala OMV Petrom dintre Lehliu și Fundulea, omul și-a amintit că i-a dat geanta cu valori celui căruia i-o încredințase ! Fatalitate! Șoc! Trecuseră ore bune de când toate acestea se întâmplaseră și era greu de crezut că geanta mai putea fi recuperată!

AU FOST SOLICITATE AUTORITĂȚI DIN CĂLĂRAȘI!

Cum “Jurnalul de Călărași “ era ziarul pe care îl cunoșteau și aveau relații de colaborare cu aceasta fiind singura instituție din județ pe care o puteau contacta, informația și apelul pentru ajutor a venit la ziar!
Firesc s-a intrat în priză, primul solicitat fiind președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Cel rugat să ia legătura cu poliția din Fundulea! Vasile Iliuță a lansat o propunere mult mai sigură – “luați legătura cu Iacomi! El cunoaște toată zona și sigur va găsi o soluție”!
A fost contactat primarul de la Lehliu, fost parlamentar, acesta rugând să fie lăsat câteva minute pentru a găsi o soluție!

O ECHIPĂ DE ANCHETĂ A ZIARULUI NOSTRU A INTRAT ȘI EA ÎN PRIZĂ!

În același timp o echipă de reporteri de investigație ai trustului nostru de presă a primit misiunea de a găsi o soluție! În primul rând s-a luat legătura cu sistemul tel– verde al OMV de unde au primit mesajul că semnalul a fost preluat și va fi verificat!
Reporterii au solicitat, telefonic, informații de la stația de carburanți! Rugând să fie vizionate pe cameră secvențe să se vadă cine a ridicat geanta de valori, dacă a ridicat-o, ce-a făcut cu ea iar dacă a plecat la mașină să se ia numărul mașinii!
Surpriza a fost totală deoarece cei de la stație le-au spus că într-adevăr s-a găsit o geantă de valori iar aceasta se găsește la stația respectivă!

ÎN ACELAȘI TIMP A FOST CONTACTAT DOMNUL MARIAN DINU!

Acesta fiind o veritabilă emblemă OMV România, cariera sa confundându-se cu tot ceea ce s-a petrecut, de-a lungul timpului, cu această firmă în țara noastră !
În foarte scurt timp ne-a contactat domnul Iulian Iacomi. Care, pe de o parte ne-a informat că a alertat poliția, iar pe de altă parte ne- a dat numărul de telefon al domnului Marian Dinu asigurându-ne că toată problema este rezolvată!
Și atunci când l- am contactat, domnul Dinu ne-a dat asigurări că totul este sub control, iar geanta poate fi ridicată! Desigur, de cineva care se va legitima și al cărui nume să fie transmis de noi pentru a fi sigur că totul este sub control! Și chiar așa a fost! Doi oameni s-au implicat în această deplasare pentru preluarea genții de valori!

UN APEL…

Nu știm numele celui care a găsit geanta respectivă și a înmânat-o celor din stația de carburanți, dacă va citi aceste rânduri este rugat să ne contacteze pentru a fi informat de recunoștința celui care a pățit beleaua!
Pe de altă parte, însă, de remarcat gestul autorităților din județul Călărași care s-au mișcat atât de repede și au dovedit atâta luciditate, iar pe de alta modul în care este totul organizat la OMV Petrom România! Impresionant mai ales în vremurile astea atât de ciudate și de rău cîntate în țara noastră!
Am ținut să consemnăm acest eveniment ca să arătăm că mai există și oameni normali și o stare de normalitate în această țară!…

Departamentul Anchete