Un politician important a oprit ancheta Consiliului Concurentei legata de vanzarea drepturilor tv!

Preluarea drepturilor tv din Liga 1 s-a facut, in martie 2014, fara licitatie, Liga Profesionista alegand

sa ofere contractul unei firme – Intel Sky Broadcast (ISB) – din Malta, controlata, se pare, de Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj. Manevra n-a scapat Consiliului Concurentei, care s-a sesizat din oficiu si a anuntat demararea unei anchete. De marea ancheta s-ar fi ales praful, dupa cum sustine Dumitru Dragomir, care stie ca un important om din politica romaneasca a pus frana vitezei pe care si-o luasera subordonatii lui Bogdan Chiritoiu. „Se incearca un tun de 24 de milioane de euro, sase milioane ori patru fac 24 de milioane, ca mai sunt patru ani de contract. Treaba lor! Nu ma intereseaza, dar sa vedeti ce vine din partea Consiliului Concurentei si a DNA-ului! Nu stiu daca si DN-ulA, dar Consiliul Concurentei a fost oprit, deocamdata, de cineva in functie, cineva mare din politica. O sa vedeti ca, in scurt timp, va sari in aer toata treaba de la Liga!”, a rabufnit Dragomir la „Digi Sport”. Intrebat direct daca ancheta Consiliului Concurentei a fost oprita pe linie politica, „Corleone” n-a ezitat niciun moment cand a raspuns: „Da!”.
Adunarea Generala a Ligii a respins, luni, propunerea ISB de a diminua valoarea contractului pentru drepturile tv. Pana la 15 iunie, firma lui Arpad Paszkany trebuie sa achite 17 milioane de euro, reprezentand prima transa din valoarea drepturilor tv pe sezonul 2015/ 2016. In caz contrar, cluburile din Liga 1 se vor reuni la 19 iunie pentru a decide ce masuri vor lua impotriva ISB.

Contractul, tinut la secret de LPF

Fostul presedinte al Ligii banuieste ca Gino Iorgulescu are ceva de ascuns din moment ce refuza sa prezinte conducatorilor de cluburi contractul prin care a cedat drepturile tv firmei ISB. Dragomir ii acuza si pe actualii patroni ca nu sunt capabili sa puna presiune pe sefii LPF: „Acum mai sunt conducatori? Cand eram eu, ii aveam pe Porumboiu, pe cei doi Nicolae, Gigi Becali… Pai, te mancau astia! Eu niciodata nu am negociat singur, aveam o comisie formata din presedinti de cluburi. (…) De ce nu se arata contractul? De ce doar cei de la Otelul Galati au avut acces la dosar? Numai ei au votat? Contractul nu e al cluburilor? Unde sunt garantiile contractului? In trecut, am facut contracte prin care le luam televiziunea celor care nu plateau banii. Puneam garantii solide”.

„Gino a facut un abuz incalificabil”

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/sport/un-politician-important-a-oprit-ancheta-consiliului-concurentei-legata-de-vanzarea-drepturilor-tv-480557.html/#ixzz3cgyiNVZS