USL schimbă legea care l-a băgat în pușcărie pe Năstase

Adrian Năstase a fost închis pe baza legii privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale. Modificarea acestei legi este complet asumată în USL şi semnată de cei 4 lideri de grup ai PSD-PNL din Parlament, împreună cu trezorierul USL.
Curtea de Conturi este eliminată din schema de control a banilor publici care ajung la partide, preşedintele suspendat nu poate cheltui în campania de demitere mai mult de 4,5 milioane de euro, partidele vor putea primi că donaţie, în an electoral, sedii indiferent de valoarea lor, se va înfiinţa prin HG câte o comisie specială în fiecare partid care va evalua donaţiile. De asemenea, se interzic finanţările din afară ţării, potrivit documentului prezentat de pesurse.ro. Sunt prevăzuți mai puțini bani de campanie pentru europarlamentari, consilieri locali și primari de comune.
Potrivit trezorierului USL, Mircea Drăghici, se înăspreşte un pic sistemul de finanţare a partidelor, deoarece România are nevoie de aprecieri la MCV. De asemenea, banii strânşi de partide la diferite simpozioane vor fi “la vedere” de aici încolo.

La interzicerea finanţărilor externe se doreşte evitarea situaţiei în care o multinaţională, de exemplu, să dea bani în campanie şi apoi guvernanţii să o ajute, a mai explicat trezorierul USL. Comisia din fiecare partid politic va evalua donaţiile mobile şi imobile primite, pentru că este nevoie de responsabili în faţă organelor de anchetă.

SURSA:DCNEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *