Voiculescu i-a umilit pe procurori cu un citat din referatul acestora. Fraza cheie aruncă în aer dosarul TelepatICA

Presa băsistă a criticat o frază a lui Dan Voiculescu, la recentele audieri în dosarul ICA. Reproșurile au mers de la lipsa de respect pentru instanță, până la sfidarea publicului însetat de dreptate etc. Propaganda portocalie a cxrezut că Voiculescu îi ia la mișto pe procurori, atunci când a spus că singura cale prin care ar fi putut influența membri de partid, Agenția Dosarului Statului și pe cei din ICA ”era prin telepatie”.

În realitate, Dan Voiculescu folosea un citat din rechizitoriul procurorilor DNA, care demonstra, e drept, că tot dosarul este alcătuit pe supoziții și că nu există dovezi, ci doar presupuneri.

Voiculescu i-a umilit pe procurori cu un citat din referatul acestora. Fraza cheie aruncă în aer dosarul TelepatICALa pagina 165 din rechizitoriu, procurorii DNA scriu negru pe alb: “Toți cei implicați (…) au acționat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie” (sublinierea noastră). Poate dosarul se va numi, de acum, TelepatICA?!

Dosar fără probe, bazat pe presupuneri și deducții ”telepatice”

Dacă s-au vrut ironici, a fost o glumă nereușită. Prin astfel de ”argumente” ei încearcă să acopere lipsa de substanță a dosarului, să suplinească lipsa probelor.

Fraza ar fi frumoasă într-un editorial al lui Dan Tapalagă sau Andreea Pora, cei care fac în mare parte și munca procurorilor. Din păcate pentru adversarii lui Dan Voiculescu, talentul SF este bun doar pentru editura Nemira, nu pentru Instanță. Într-o Justiție necontrolată politic un dosar fără probe, bazat pe speculații și deducții ”telepatice” ar fi fost respins, de la prima înfățișare.

Fără a aminti cele zece greșeli procedurale grave care duc la nulitatea absolută a rechizitoriului (click aici pentru a vedea articolul).

Risipa de resurse umane și materiale, hărțuirea a zeci de oameni târâți prin audieri, riscul ca România să fie sancționată, din nou, la CEDO, par a avea un singur scop: să fie mulțumit Darth Vader, la Cotroceni.

sursa – dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *