Voiculescu susține dezbaterea pedepsei cu moartea la nivelul UE

Dan Voiculescu este de părere că există persoane care îngrozesc întreaga lume prin cruzimea de care dau dovadă și stau la închisoare câțiva ani pe banii contribuabililor, ca apoi să iasă, din nou, în societate. Președintele fondator al Partidului Conservator atrage atenția asupra tatălui, care și-a violat fiica de 1 an și 10 luni.
Președintele fondator al PC susține ridicarea problemei “pedepsei cu moartea la nivel european”, pe care a discutat-o deja cu un grup de europarlamentari.

“Fiind vorba de un principiu important al Uniunii Europene – cel al refuzului de a admite pedeapsa cu moartea – e limpede că o dezbatere reală asupra subiectului nu poate fi purtată decât la nivel european. Limitarea temei exclusiv la România – așa cum s-a întâmplat până acum – e doar o amăgire populistă, pentru că o schimbare de viziune asupra subiectului poate să plece numai de la Bruxelles”, a scris Dan Voiculescu pe blog.

“ Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană?”

El a adăugat că ”Trebuie privită cu atenție, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile europarlamentare o platformă electorală care propune o discuție majoră asupra pedepsei cu moartea în cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor și libertatilor cetățeanului. Însă mai este cetățean și om un tata capabil să-și agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană? Sunt întrebari pe care spiritul conservator ar trebui să le ridice în Parlamentul European”.

SURSA:DCNEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *