VOT DIASPORA 2019. DĂNCILĂ, DECIZIE

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii la începutul Şedinţei de Guvern de joi, 12 septembrie, cu privire la desfăşurarea procesului de votare în diaspora.
„Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegători la o secţie de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale.
Totodată, pentru o mai bună organizare a scrutinului, ordonanţa de urgenţă pe care o adoptăm include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurăm cadrul legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare. Guvernul ia toate măsurile pentru o bună organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României”, a declarat Viorica Dăncilă.