VREMEA. Urmează 35 de ore de ploi şi ninsori abundente. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Ploile şi ninsorile se vor extinde în aproape toată ţara începând de luni noaptea,

când intră în vigoare o atenţionare cod galben care va expira miercuri dimineaţă. Per ansamblu, prognozele meteorologilor estimează că iarna care tocmai a început va fi una normală, cu precipitaţii şi temperaturi apropiate de media celor pentru această perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţă o avertizare cod galben de polei, ninsori, intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ, pentru majoritatea zonelor ţării, care intră în vigoarea luni seară la ora 23:00 şi va expira miercuri la ora 10:00.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi 30 de judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea. Cantităţile de precipitaţii pot atinge în următoarele ore, până miercuri la prânz, 50 litri/metru pătrat în sudul ţării, cu un posibil strat de zăpadă de 15-20 centimetri şi vânt intensificat la 50-60 kilometri/oră în zona de munte şi de deal, precum şi în Moldova, dar sunt speranţe ca de joi să apară soarele, a anunţat conducerea ANM. În ultimele patru zile, cantităţile de precipitaţii din sudul ţării au cumulat 40 litri/metru pătrat.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat că, începînd de joi şi până în intervalul 16-20 decembrie, vor mai fi înregistrate precipitaţii mai mult în vestul ţării, sub formă de ninsori slabe.